Ben jij die sportieve vrijwilliger die graag iemand meeneemt om te joggen of fitnessen? Ben jij onze nieuwe buddy om samen met een bewoner een leuke uitstap te doen? Kom jij ons één keer per maand ondersteunen tijdens een feestmoment? Heb jij groene vingers en wil je graag onze tuin opfleuren? Via Give-a-day kan je als vrijwilliger of zelfs als team al onze vrijwilligersvacatures bekijken.

Ik doe wekelijks samen met de bewoners handwerk. Ik vind het een leuke en aangename tijdsinvulling.

Wat ik zeg tegen kandidaat- vrijwilligers? Laat je niet afschrikken! Werken met mensen met een mentale beperking is boeiend en leerrijk. Bovendien krijg je veel vriendschap van hen.
— Maria 67 jaar, vrijwilliger sinds 2013

Om vrijwilliger te worden bij De Maanwandelaars heb je geen ervaring nodig, je enthousiasme is al genoeg. Fietsen met de tandem, extra handen bij de wandeling of uitstap, klus- en bezoekvrijwilligers,… op die manier maak je de wereld van de Maanwandelaars een pak groter. 

Kan je je een uurtje per week vrijmaken of éénmaal per maand? Je bent van harte welkom om onze ploeg te versterken! 

Koen legt je graag uit hoe bij De Maanwandelaars kan starten als vrijwilliger. 

Koen Devriendt
03/820 91 80 (De Hobo)
03/455 73 73 (De Stappe)
vrijwilligers@demaanwandelaars.be

Ik help mee bij de activiteiten van de daggroepen. Ik ga mee wandelen, sporten en op uitstap en ik bied extra ondersteuning bij de activiteiten in de daggroepen. Op vrijdag ga ik mee naar ‘Den Buiten’, daar verzorgen we twee ezels, gaan we ook wandelen en we doen er werk voor ‘Opnieuw&Co’.
Ik doe dit vrijwilligerswerk omdat ik het graag doe. Daarnaast krijg ik heel veel vriendschap van de bewoners en het personeel is ook zeer dankbaar voor wat ik doe als vrijwilliger. Als ik daar ben, vergeet ik even mijn zorgen en dat geeft me voldoening. Het is leuk om te voelen dat ik iets kan betekenen.
— Sabine 51 jaar, vrijwilliger sinds 2011